Att leva i Funäsdalen

Drömmer du också om att komma bort? Bort från stress, trafikstockningar och mellanchefer, till en plats som kan ge dig lugn i själen och ren luft i lungorna? Då är du inte ensam. De senaste åren har många – tack vare nya, digitala arbetssätt och ett nytt sätt att se på arbete och fritid – valt att förflytta sig bort från storstäderna för att bo närmare naturen. En av platserna dessa ”utvandrare” har upptäckt är Funäsdalen.

Bild på man som paddlar i närheten av Funäsdalen.

Att leva i Funäsdalen är som att komma till en helt annan värld, trots att det ligger i samma land som Göteborg och Stockholm. Och du, Funäsdalen är mycket mer än en skidort. Faktum är att området är fullt av spännande och hälsofrämjande aktiviteter året runt. I Funäsdalen rör du dig ständigt mellan glittrande vatten och höga fjäll, kring ståtliga träd och karga berg. På sommaren kan du ge dig ut på vandring eller mountainbike, klättra, paddla och simma. Framåt hösten är det dags för ripjakt, men om du inte vill skjuta något kan du i stället ta dig upp på valfri höjd och njuta av ett landskap som sprakar i höstens alla ljuvliga färger.

Funäsdalen är även en fantastisk plats att leva i om man är en matälskare. Här hittar du fantastisk mat lagad med lokala råvaror. Hjort, ren, svamp och lingon; Funäsfjällen är hem till en vildare och mer genuin husmanskost som är en sann fröjd för sinnena. Och blir du trött på att besöka restaurangerna finns det få saker som smakar bättre än en kantarelltoast som du har lagat över en öppen eld ute i det fria.

Nya möjligheter för dig som vill flytta till Funäsdalen

Det är enkelt att leva i Funäsdalen. Dock kan det vara svårt att hitta någonstans att bo, då bostadsbristen är ett faktum här. Därför bygger vi nu 11 nya radhus mitt i Funäsdalen. Samtliga kommer ha sjöutsikt, med Funäsgondolen i ryggen som snabbt tar dig upp på toppen av Funäsdalsberget. Och självklart bygger vi husen med friluftsliv i åtanke. Vi har omsorgsfullt sett över varje detalj för att hjälpa dig skapa det perfekta livet i Funäsdalen.

Läs mer om husen här.

Säljstart för Morgondoppet Funäsdalen blir i november och vi kommer meddela priser någon vecka innan. Lämna en intresseanmälan redan idag så missar du inga viktiga uppdateringar! Ett liv i ett av Sveriges vackraste fjällandskap väntar runt hörnet…

Läs också Sophia Genitz krönika om Funäsfjällen i SvD.