Miri Bygg ser till att äventyrshusen i Funäsdalen tar form

Det är nu bestämt att Miri Bygg blir entreprenör för Morgondoppet Funäsdalen. Miri Bygg är ett familjeägt företag med en stark bas i Skåne och det här blir deras andra Morgondoppet-projekt. Läs vidare för att lära dig mer om företaget och hur de ser på projektet i Funäsdalen.

Miri Bygg grundades 2002 av Miri Gashi, som än idag driver företaget i rollen som VD. Företaget började som en enskild firma, men ombildades till aktiebolag 2010. Och det tog inte lång tid innan den yngre generationen började göra sitt intåg i verksamheten.

– Barnen gick i grundskolan när vi började, så de växte upp med företaget. När min äldste son, Drilon, gick ut gymnasiet visste han redan vad han ville göra. Det fanns ingen tvekan om att han skulle hjälpa mig utveckla Miri Bygg. Så vi bestämde oss för att satsa, och expandera, säger Miri Gashi.

Delat fokus för ökad trygghet

Idag jobbar flera familjemedlemmar i företaget, som har gått från klarhet till klarhet och numera har ett starkt renommé i södra Sverige. Både Drilon och Miri är ägare och totalt sysselsätter de runt 100 personer. För att få en stabilitet i omsättningen tar de sig an både rotarbeten och nybyggnation.

– Vi har delat upp de anställda så att man jobbar antingen enbart med rot eller så jobbar man bara med nybyggnation. På så sätt kan alla fokusera på det man är bäst på. Rotarbetena ger oss trygghet – om en nybyggnation inte blir av eller blir uppskjuten på grund av strul med bygglov eller liknande så kan vi enkelt öka på rot-sidan, berättar Miri.

Miri Bygg är snart färdiga med bygget av Morgondoppet Sockergränden.

 

Kundrelationen en viktig del i arbetet

Miri Bygg är vana vid att jobba med stora, lite mer komplicerade projekt och är stolta över sitt kvalitetsfokus. De strävar efter att bygga långsiktiga relationer med sina kunder.

– Det är alltid målet. Vi vill ha ett långsiktigt samarbete där alla blir nöjda, där kunden kan känna att det finns en kvalitet i det vi levererar. Och det gör också att vi får en ökad trygghet, för vi vet att vi kommer fortsätta få in projekt. Vi har flera kunder där vi vet att när ett projekt är färdigt så kommer en ny beställning, berättar Miri.

Funäsdalen en chans att visa vad de går för

I vanliga fall jobbar de bara med projekt i södra Sverige. Men just projektet i Funäsdalen väckte Miris intresse.

– Ärligt talat så var Drilon lite skeptisk, men jag övertalade honom. Ibland är det värt att göra något helt enkelt för att det är roligt och lite unikt. Jag är helt enkelt stolt över det vi gör och vill att folk uppe i norra Sverige ska se det också. Vi vill visa för fler människor vilka vi är och vad vi kan åstadkomma.

Miri Bygg kommer teckna ett färdigställandeskydd och byggfelsförsäkring inför byggstart. Färdigställandeskyddet täcker kostnaderna för att slutföra arbetet om entreprenören exempelvis går i konkurs. Byggfelsförsäkringen ger ett försäkringsskydd för fel i entreprenaden i 10 år.