Vill du hyra ut din bostad i Funäsdalen?

Vissa drömmer om att kunna bo året runt i Funäsdalen, för att kunna njuta av ett tystare och lugnare liv i samklang med naturen. Men för dig kanske det räcker gott och väl att ha ett semesterboende i byn. Då kan det vara skönt att hyra ut bostaden när du inte ska använda den, för att få in en extra intäkt.

Vi har pratat med Stugvärden för att ta fram ett koncept för uthyrning av Morgondoppets äventyrshus. Läs vidare för att se hur det kommer fungera och hur dina intäkter skulle kunna se ut.

Uthyrningsmöjligheter för Morgondoppet i Funäsdalen

Stugvärden i Funäsfjällen har varit verksamma i 10 år och arbetat med service, städning och uthyrning av fritidshus och lägenheter. De har idag cirka 180 enheter som de jobbar med året runt samt några stora bostadsrättsföreningar som Funäsdalen ski lodge, Parkstigen Fjällby och Kåvan.

– Uthyrning centralt i Funäsdalen har de största intäkterna i västra Härjedalen, som gäst vill man bo centralt i området med nära till alla aktiviteter och upplevelser och den service som finns i Funäsdalen. Detta blir extra tydligt under barmarksperioden, säger Hans Svetsnoff, VD på Stugvärden.

Stugvärden är idag den naturliga länken mellan fastighetsägare och deras gäster för en bekymmersfri uthyrning. De har lång erfarenhet med egen städavdelning och diplomerad städutbildare, och har jobbat hårt med sin hållbarhet inom ramen för agenda 2030. Stugvärden erbjuder en palett av tjänster till husägare och deras kunder, exempelvis städning, linne med eller utan bäddning och varuleveranser.

Etablerat koncept för uthyrning

Stugvärden har tillsammans med Funäs 365 utvecklat ett koncept för uthyrning som idag används av samtliga stor bokningsaktörer som Destination Funäsdalen, Booking, Expedia, Hotels.com med flera. För Morgondoppet i Funäsdalen kommer de ta fram en egen plattform för uthyrning, likt den som Parkstigen använder idag.

I konceptet ingår ständig optimering av priser för att vara så attraktiv som möjligt på marknaden och tillgänglighet 24 timmar om dygnet. Med Stugvärdens generösa öppettider blir det även möjligt att ta emot sena bokningar – en förutsättning för uthyrning i ett område som för många besökare ligger en bra bit bort.

– Jag anser att Morgondoppets hus kommer erbjuda ett starkt alternativ för den aktiva och njutningsfulla gästen som söker sig hit på semestern. Husens läge och planering tilltalar med bland annat lite större sovrum och den fantastiska utsikten och närheten till aktiviteter och utbudet i byn, säger Hans.

Jämförelsevis så hade Parkstigens Fjällby, som har ett sämre läge än Morgondoppet, en beläggning på 90% under perioden juli-sept.

Uthyrningsintäkter borde, enligt Stugvärdens erfarenheter, kunna ligga på omkring 400 000 – 450 000 kr/år. Marknadspriser för högveckor under vintern ligger på 28 000 – 32 000 kr och pendlar under resten av året mellan 15 000 och 25 000 kr per vecka.

Redo att göra en investering? Klicka här!

Klicka här för att besöka Stugvärdens webbplats