En kreativ oas i Landskrona

Hur är det egentligen att flytta in i ett hus byggt av Morgondoppet? Vi har pratat med några Morgondoppare för att höra hur de har det idag, vad de tycker bäst om i sina nya hem och vilka råd de har till dig som funderar på att köpa ett Morgondoppethus. Du kommer få läsa deras berättelser här på webben under de kommande veckorna. Den här gången besöker vi Anders och Camilla Hultén på Sockergränden.

Kreativiteten i Anders Hulténs hus spiller ut på gatan utanför. Besökare möts av färgglada konstverk i metall redan innan de kliver in i det eleganta trevåningshuset på Sockergränden i Landskrona. Väl inne går det att hitta konst och vackra möbler vart man än tittar.

I dörren möts vi av Anders själv och den lilla maltesern Soliz som rusar fram som ett skott för att hälsa. Med outtröttlig energi ackompanjerar hon oss sedan under intervjun och på en rundtur genom huset.

– Hon var ett aprilskämt, vi har haft henne i omkring sex månader nu, berättar Anders.

Det var ungefär i samma veva som Anders och frun Camilla flyttade in i radhuset på Sockergränden. Beslutet att flytta till Landskrona kom ett drygt år tidigare, samtidigt som husen på Sockergränden hade säljstart. Husen sålde slut på sex timmar men familjen Hultén hade tur – företaget som köpte det som skulle bli deras hus fick inte ihop ekonomin, vilket öppnade upp möjligheten för dem.

– Jag har levererat möbler här så jag kände ju till området, men just det här projektet hade jag inte hört om innan mäklaren nämnde det. Då var det bara att kasta sig på luren och prata med Robin – några dagar senare var allt färdigt och signerat.

Den industriella känslan på bottenvåningen, takterrassen och uteplatsen var särskilt attraktiva. Men även entreprenören Miri Bygg gjorde ett positivt intryck.

– Jag gillar deras tankesätt. De är smidiga och lätta att jobba med och de har varit fantastiskt duktiga. Jag tycker om personerna och det är det viktigaste för mig, det känns bra när man träffar dem och pratar med dem.

Anders beskriver sig själv som ”lite upp-speedad”. Huset hjälper honom att hålla sig lugn med sina naturliga material samt ljusinsläppet och belysningen som han har installerat. En plats att komma ner i varv och fokusera på nuet, helt enkelt.

Till den som funderar på att köpa ett hus från Morgondoppet har han bara ett råd:

– Se till att det är Miri Bygg som har hand om det, för de gör ett riktigt bra jobb.

Som tur är så är det Miri Bygg som kommer ha hand om entreprenaden för Morgondoppet i Funäsdalen. Via länkarna här nedanför kommer du till vår intervju med Miri Gashi, ägare och grundare av Miri Bygg, och vår Hemnet-annons för projektet.

Läs vår intervju med Miri Gashi

Besök vår Hemnet-annons