Industriellt och jordnära är temat hos familjen Rosén

Hur är det egentligen att flytta in i ett hus byggt av Morgondoppet? Vi har pratat med några Morgondoppare för att höra hur de har det idag, vad de tycker bäst om i sina nya hem och vilka råd de har till dig som funderar på att köpa ett hus från Morgondoppet. Du kommer få läsa deras berättelser här på webben under de kommande veckorna. Den här gången besöker vi Mattias och Sandra Rosén.

Mattias och Sandra bor med sina tre barn på Sockergränden, Morgondoppets andra projekt. De hade under lång tid planerat en flytt till Landskrona och kände till det första Morgondoppet-kvarteret. De hade dessutom under en tid följt Morgondoppets systerbolag Emrahus, som bygger LSS-boenden.

– Vi var väldigt intresserade av ett hus på Sockergränden, vi visste att det här skulle bli en produkt med hög standard där vi själva inte behövde gå in och rota i saker. Så när vi fick chansen så högg vi direkt, berättar Mattias.

Precis när paret fick klart för sig att de kunde köpa huset fick de dock ett oväntat besked. Efter att ha väntat i 16 år i tomtkö i Landskrona hade de nu fått tillgång till en tomt.

– Det är ju ketchup-effekten, plötsligt släpper det. Men vi valde att satsa på Morgondoppet. Vi är kräsna på detaljer och visste att det skulle bli bra. Det såg riktigt fint ut med ritningar och allting, och vi slapp gärna rodda med allt själva så länge vi kunde känna oss säkra på slutprodukten, vilket vi gjorde, säger Mattias.

Både Mattias och Sandra är intresserade av hus och inredning och har hunnit flytta runt en del. Den här gången flyttade familjen från en vitmålad funkisvilla i Glumslöv. Ett vackert hus, men känslan när de kommit på plats i sitt nya hem var att de hade gjort helt rätt beslut.

– Man känner sig lyckligt lottad att kunna bo i ett så fint hem. Min känsla direkt var att det här är ett hus som inger lugn. Det har mycket med materialvalen att göra. Och det var precis det vi letade efter: ett lugnt hus, säger Sandra.

– Ljudvolymen är väldigt låg, fortsätter Mattias. Det är tjocka väggar och på nedervåningen har vi trätaket med de rejäla balkarna som liksom suger åt sig ljud. Där vi bodde innan studsade ljudet mer så det blev inte en lika behaglig ljudmiljö.

Husen på Sockergränden byggdes under en minst sagt turbulent tid, när först pandemi och sedan krig skapade stora utmaningar för byggbranschen. Det skapade utmaningar för projektet, men gav aldrig Mattias och Sandra någon större huvudbry.

– Vi fick vara med på regelbundna byggmöten där vi kunde lyfta tankar och oro och få en genomgång av hur projektet låg till, så det funkade ändå bra. Vi kände oss trygga under hela processen, framför allt för att allt kändes så genomtänkt och smaksäkert, säger Mattias.

Sandra och Mattias ställer höga krav på sitt boende och är noga med detaljerna. När de flyttade in i huset på Sockergränden hade de en tydlig bild av hur de ville att deras hem skulle se ut.

– Det var det här med lugnet men också att vi ville ha en röd tråd i materialen. Lite industriellt men väldigt jordnära, det är ett tema som vi ville ha i huset. Jordnära färger för att få det ännu lugnare och tystare. Och det har vi lyckats med, säger Sandra.

Färgerna är delvis inspirerade av färgpaletten som Morgondoppet systerbolag, Emrahus, har tagit fram till sina LSS-boenden. Den är i sin tur framtagen tillsammans med en neurodesigner, med färger hämtade ur naturen. Just för att inge en känsla av lugn.

Och det finns en anledning till att Sandra och Mattias har så bra koll på, och gärna inspireras av, Emrahus. En av deras döttrar har nämligen en funktionsnedsättning som innebär att hon kommer behöva bo på ett LSS-boende när det är dags att flytta hemifrån.

– Då flyttar hon in på LSS-boendet precis här bredvid vårt hus*, det känns jättebra. Vi har ju så klart varit oroliga och undrat hur det ska bli för henne sen. Så att vi kunde få till det så här, det är det bästa med allt, säger Sandra.

Vill du veta mer om Morgondoppet äventyrshus i Funäsdalen? Kika på Hemnet-annonsen  och kontakta vår mäklare idag!

Till Hemnet

LÄS INTERVJUN ”EN KREATIV OAS I LANDSKRONA”

Läs intervjun ”Marie och Kalle har hittat hem på Sockergränden”

*På Sockergränden har Emrahus byggt ett LSS-boende precis intill Morgondoppets radhus. LSS-boendet vann Årets Byggnad i kategorin samhällsfastigheter 2023 och är en av två finalister i Årets Miljöbyggnad 2023.